Menu

Uitgebalanceerd beleggen in zakelijke hypotheken.

Beleg een deel van je vermogen in zakelijk hypotheken. Dat is minder risicovol dan de beurs, maar levert meer op dan sparen of obligaties. Maak een account aan en krijg toegang tot vastgoedprojecten die normaal alleen voor insiders toegankelijk zijn.

Bekend van

Het gemiddelde rendement van onze investeerders 0 %
Financieringsaanvragen verwerkt 0 miljard
Klanttevredenheid bij kredietnemers en investeerders 0 %

De sleutel is balans

Om maar met de deur in huis te vallen: Financiële dienstverleners hebben vaak niet dezelfde belangen als hun klanten. Maar Benkey heeft dat wel. Want wij brengen beleggers en vastgoedprofessionals bij elkaar om zo zakelijk vastgoed te financieren: door in elk object zelf een stukje mee te financieren, herstellen we de balans tussen ons eigen belang en dat van onze klanten.

Maak direct een afspraak

Omdat we zelf mee investeren maken we verstandige keuzes.

Het gaat namelijk ook gewoon om ons eigen geld, dus hele risicovolle projecten doen we liever niet.

Daarmee hebben we hetzelfde belang als onze investeerders.

We willen allebei op een relatief veilige manier een mooi rendement realiseren door te beleggen in een vastgoedfinanciering.

Een goed en vooral hoog rendement

Tussen de 6% en 9% op jaarbasis. En geen onvoorspelbaar koersverloop: de rente die de kredietnemer betaalt voor de vastgoedfinanciering is de basis voor jouw rendement.

Kies zelf in welke objecten je wilt investeren

Vastgoed kan complex zijn, vertrouw daarom op de selectie van onze specialisten. Maar vervolgens is de keuze aan jou. Investeren is mogelijk vanaf € 500.000,-, waarbij dit verdeeld kan worden over meerdere projecten.

Direct een passieve inkomstenbron

Direct vanaf de start van het project ontvang je elke maand rente op je rekening. Wat er verder te regelen valt, regelen wij. Van inspectie tot incasso: jij hoeft verder niets te doen.

Vastgoed dient als veilig onderpand

De financiering die we mede met jouw investering mogelijk maken, is altijd lager dan de waarde van het vastgoed zelf. Daarnaast heb je nog vier andere zekerheden. Die vindt je hieronder:

Onze zoektocht naar balans leidt ook tot

Het ‘eerste recht van hypotheek’.

Bij betalingsproblemen zijn wij, en daarmee jij dus ook, de eersten die uitbetaald worden uit de executieverkoop. Zelfs met voorrang op de belastingdienst.

Wij werken met vaste partners.

Onze vaste partners hebben een bewezen track record in hun niche in de vastgoed sector. Daarom hebben wij het vertrouwen om tot 100% van hun projecten te financieren. Afhankelijk van de hoogte van de financiering ten opzichte van de waarde van het object, 'Loan to Value', is de zekerheid tegen markt fluctuaties lager, maar daarmee de rendementspotentie ook hoger.

De kredietnemer tekent privé mee.

Zo wordt de kredietnemer ook privé aansprakelijk gesteld als betalingen uitblijven Dat is voor ons een bewijs dat men zeker is van de zaak.

We screenen en beoordelen elk object.

Onze vastgoedspecialisten beoordelen elke financieringsaanvraag nauwkeurig. Bij ieder object ontvang je onze uitgebreide analyse en bepaal je zelf of je er in wilt beleggen.

Meld je aan als investeerder

Recente investeringskansen

Beverwijk - Noord Holland

Nieuwbouw en transformatie naar appartementen voor de verkoop.

Leensom

Marktwaarde

Loan-to-value

De hoogte van de financiering afgezet tegen de waarde van het object.

Betaalde rente

Looptijd

2.900.000

4.100.000

70%

7,5%

18 maanden

Musselkanaal - Groningen

Bedrijfsgebouw deels voor de verhuur en deels voor eigen gebruik.

Leensom

Marktwaarde

Loan-to-value

De hoogte van de financiering afgezet tegen de waarde van het object.

Betaalde rente

Looptijd

€387.500

€495.000

78%

5%

10 jaar

Arnhem - Gelderland

Aankoop en renovatie van twee woningen voor de verkoop.

Leensom

Marktwaarde

Loan-to-value

De hoogte van de financiering afgezet tegen de waarde van het object.

Betaalde rente

Looptijd

€450.000

€565.000

80%

6,5%

1 jaar

De ontstaansgeschiedenis van Benkey

Door allerlei interne drempels bij banken hebben veel vastgoedbeleggers moeite om financiering rond te krijgen, terwijl het in feite om financieel kerngezonde objecten gaat. Daarom begon een van onze oprichters in 2013 zijn vastgoedobjecten samen met andere investeerders te financieren. Daarbij bleek zijn eigen investering doorslaggevend te zijn voor andere beleggers om ook in te stappen. Die goudeerlijke manier van vastgoedfinanciering willen we met Benkey nu toegankelijk maken voor veel meer mensen.

Meer over ons

Uitgebalanceerd beleggen in zakelijke hypotheken

Want ons belang is perfect in balans met jouw belang: we willen allebei gewoon een mooi rendement tegen een relatief beperkt risico.

Aanmelden Neem contact op

Zakelijke hypotheek
Beleggen in hypotheken

Als je rendement wilt maken op jouw vermogen, dan is investeren in vastgoed een goede optie. Bij Benkey brengen we investeerders die op zoek zijn naar een mooi rendement tegen een inzichtelijk risico in contact met vastgoedprofessionals die op zoek zijn naar een zakelijke hypotheek.

Waarom beleggen in hypotheken?
De rente op sparen en obligaties is historisch laag. Dat levert dus geen rendement op. Beleggen op de beurs is risicovol en bovendien zijn staan de koersen dusdanig hoog dat het de vraag is of ze nog wel verder kunnen stijgen. Maar je kunt je vermogen ook beschikbaar stellen aan vastgoedprofessionals die op zoek zijn naar een hypotheek voor hun vastgoedprojecten. In ruil daarvoor ontvang je rendement in de vorm van de rente die kredietnemers betalen. Je geld investeren in een vastgoedfinanciering is daarom een goed alternatief:

  • Een zakelijke hypotheek is veel minder risicovol dan aandelen. De door de kredietnemer betaalde rente is jouw rendement en die staat van tevoren vast, net zoals dat het geval is bij risicomijdende obligaties. Bovendien dient het vastgoed als onderpand.
  • Het rendement dat je ontvangt is veel hoger dan op de spaarrekening of op obligaties.
  • Door te beleggen in zakelijke hypotheken, zorg je voor een spreiding van je portefeuille. Als het deel dat je belegt op de beurs daalt door bijvoorbeeld een crash, dan wordt de klap opgevangen door het deel dat je hebt geïnvesteerd in vastgoedfinancieringen. Want die rente staat vast en wordt gewoon elke maand aan jou uitbetaald. Bovendien gaat het om een financiering, dus de waarde fluctueert helemaal niet.

 

Beleggen in zakelijke hypotheken bij Benkey
Als je geld wilt investeren in vastgoed – of specifieker: in vastgoedfinancieringen, dan komen we graag met je in contact. Wij hebben een investeerdersnetwerk van ondernemers, vermogende particulieren, vermogende families en institutionele beleggers. Deze investeerders verbinden wij aan onze kredietnemers, zoals vastgoedbeleggers en projectontwikkelaars. Met een vastgoedfinanciering kunnen zij als kredietnemer hun plannen realiseren en profiteer jij als investeerder van een goed rendement.

Als jij je nu aanmeldt bij Benkey, dan ontvang je wekelijks beleggingskansen via ons platform die normaliter alleen voor insiders toegankelijk zijn. Je kan vervolgens zelf bepalen of je wilt beleggen, hoeveel je wilt investeren en in welk object je wilt beleggen.

Je kan een optie nemen op een belegging in een bedrijfshypotheek via de website of door te mailen, bellen of sms’en. Nadat je een optie hebt genomen, sturen wij je informatie toe over de kredietnemer en het vastgoedobject. Besluit je om geld te beleggen in de vastgoedfinanciering? Dan kan je de aanvraag claimen door het acceptatieformulier met gedetailleerde informatie over de financiering te tekenen. Na ondertekening gaat het formulier naar de notaris en is de financiering rond.

De voorwaarden van investeren in vastgoed bij Benkey
Als je geld wilt investeren in vastgoed, dan heb ongetwijfeld vragen. Uiteraard beantwoorden wij al jouw vragen graag in een persoonlijk gesprek. Zo kunnen we direct kijken wat de mogelijkheden zijn in jouw situatie. Om alvast wat duidelijkheid te creëren, hebben we een aantal voorwaarden voor je op een rij gezet.

Welke kosten worden in rekening gebracht bij investeringen in vastgoed?
Bij ons betaal je een beheerfee van 0,5% per jaar over jouw uitstaande financiering.

Vanaf welk bedrag kan ik investeren in vastgoed?
Je kan bij Benkey investeren vanaf € 500.000,-, dit kan verdeeld worden over meerdere projecten.

Kan ik mijn geld weer liquide maken?
Ja, dit is mogelijk. Je kan de financiering te allen tijde overdragen aan anderen. Wij kunnen je daar eventueel bij helpen en jouw verzoek onderbrengen in ons bestaande netwerk van investeerders. Wij rekenen in dat geval 1% succesfee over de openstaande leensom.

Wat gebeurt er als een kredietnemer niet (op tijd) betaalt?
Loopt de betalingsachterstand te hoog op? Dan stellen wij de kredietnemer in gebreke. Er kan dan een een executieverkoop volgen, waarbij het onderpand wordt geveild om jouw investering veilig te stellen. Afhankelijk van het track record van de kredietnemer en de casus waarvoor de financiering aangevraagd wordt dient er eigen inbreng vanuit de kredietnemer ingebracht te worden. Zo zorgen we ervoor dat bij een eventuele executieverkoop de kans zeer groot is dat de volledige financiering kan worden afgelost.

Als een kredietnemer niet meer aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen, heb je het eerste recht van hypotheek. Dat betekent dat je als eerste het recht hebt om het geleende bedrag en de achterstallige kosten te verhalen op de verkoopopbrengst. Zelfs eerder dan de belastingdienst. Wij ontzorgen jouw volledig in dit proces.

Wil je meer weten over de voorwaarden van investeren in zakelijke hypotheken? Bijvoorbeeld over de looptijd van de investeringen? Bekijk dan onze FAQ-pagina.

Meer informatie over investeren in vastgoed
Benkey is opgericht vanuit ondernemerschap en daar zijn we trots op. Omdat wij de markt begrijpen en dezelfde taal spreken als onze investeerders en kredietnemers, realiseren we passende financieringsoplossingen voor een grote variatie aan vastgoed. Wil je investeren in vastgoed? Neem dan gerust contact met ons op.