Menu

Welkom bij Benkey

Slim in Hypotheken Investeren

Bij Benkey zetten we ons met volle overtuiging in om de beste deals te realiseren, gedreven door onze heldere missie om investeringen te laten groeien en een stabiel, zorgeloos inkomen voor onze investeerders te creëren. We geloven dat succes in zaken synoniem staat aan goede relaties; daarom zijn investeerders bij ons meer dan alleen een klant. Zij zijn bij ons geen nummer, maar een gewaardeerd lid van de Benkey-familie.

Jouw vastgoed, onze zorg

Professionals en service: Maximaal resultaat

Een goed en vooral vast rendement

Tussen de 6% en 10% op jaarbasis. En geen onvoorspelbaar koersverloop: de rente die de kredietnemer betaalt voor de vastgoedfinanciering is de basis voor jouw rendement

Kies zelf in welke objecten je wilt beleggen

Vastgoed kan complex zijn, vertrouw daarom op de selectie van onze specialisten. Maar vervolgens is de keuze aan jou. Beleggen is mogelijk vanaf 500.000,- waarbij dit verdeeld kan worden over meerdere projecten.

Direct een passieve inkomstenbron

Direct vanaf de start van het project ontvang je elke maand rente op je rekening. Wat er verder te regelen valt, regelen wij. Van inspectie tot incasso: jij hoeft verder niets te doen.

Skin in the Game

Omdat we zelf mee investeren maken we verstandige keuzes.
Het gaat namelijk ook gewoon om ons eigen geld, dus hele risicovolle projecten doen we liever niet.

Daarmee hebben we hetzelfde belang als onze investeerders.
We willen allebei op een relatief veilige manier een mooi rendement realiseren door te investeren in hypotheken.

Contact

Persoonlijk contact
De kern van Benkey's service

Als team van de Finance Boutique zijn we vertrouwd met elke investeerder en hechten we grote waarde aan het bieden van persoonlijke aandacht in onze samenwerkingen.

Over ons

Relatiegesprek

Ik wil een gesprek voeren met mijn investor relations manager over de vastgoed beleggingsproducten van Benkey.

Plan direct

Kennismaking

Graag leer ik Benkey en het team kennen om de mogelijkheden van de vastgoed beleggingsproducten beter te begrijpen.

Maak kennis
Historie

Benkey's Finance Boutique

Benkey is in 2019 opgericht vanuit de vraag van bestaande investeerders naar vastgoed investeringen in zusterorganisaties Breadstone. Benkey had een technologisch platform aan om investeerders en vastgoedprofessionals bij elkaar te brengen. Dit platform viel onder de crowdfunding verordening.

In 2023 heeft Benkey besloten om van vastgoed crowdfunding naar beleggingsfondsen te transformeren, om zo beter de Finance Boutique filosofie te kunnen uitvoeren en uitdragen. Het eerste vastgoedfonds van Benkey is in 2024 gelanceerd.

Meer over ons
BENKEY

Uitgebalanceerd investeren in hypotheken

Want ons belang is perfect in balans met jouw belang: we willen allebei gewoon een mooi rendement tegen een relatief beperkt risico.

Beleggen in hypotheken
Beleggen in hypotheken

Als je rendement wilt maken op jouw vermogen, dan is beleggen in hypotheken een goede optie. Bij Benkey hebben we voor investeerders die op zoek zijn naar een mooi rendement tegen een inzichtelijk risico een zakelijke hypotheek.

Waarom beleggen in hypotheken?
De rente op sparen en obligaties is historisch laag. Dat levert dus geen rendement op. Beleggen op de beurs is risicovol en bovendien zijn staan de koersen dusdanig hoog dat het de vraag is of ze nog wel verder kunnen stijgen. Maar je kunt je vermogen ook beschikbaar stellen aan vastgoedprofessionals die op zoek zijn naar een hypotheek voor hun vastgoedprojecten. In ruil daarvoor ontvang je rendement in de vorm van de rente die kredietnemers betalen. Je geld investeren in een hypotheek is daarom een goed alternatief:

 • Een hypotheek is veel minder risicovol dan aandelen. De door de kredietnemer betaalde rente is jouw rendement en die staat van tevoren vast, net zoals dat het geval is bij risicomijdende obligaties. Bovendien dient het vastgoed als onderpand.
 • Het rendement dat je ontvangt is veel hoger dan op de spaarrekening of op obligaties.
 • Door te beleggen in hypotheken, zorg je voor een spreiding van je portefeuille. Als het deel dat je belegt op de beurs daalt door bijvoorbeeld een crash, dan wordt de klap opgevangen door het deel dat je hebt geïnvesteerd in vastgoedfinancieringen. Want die rente staat vast en wordt gewoon elke maand aan jou uitbetaald. Bovendien gaat het om een financiering, dus de waarde fluctueert helemaal niet.

 

Beleggen in hypotheken bij Benkey
Als je geld wilt investeren in vastgoed – of specifieker: in hypotheken, dan komen we graag met je in contact. Wij hebben een investeerdersnetwerk van ondernemers, vermogende particulieren, vermogende families en institutionele beleggers. Deze investeerders verbinden wij aan onze kredietnemers, zoals vastgoedbeleggers en projectontwikkelaars. Met een vastgoedfinanciering kunnen zij als kredietnemer hun plannen realiseren en profiteer jij als investeerder van een goed rendement.

Als jij je nu aanmeldt bij Benkey, dan ontvang je wekelijks beleggingskansen via ons platform die normaliter alleen voor insiders toegankelijk zijn. Je kan vervolgens zelf bepalen of je wilt investeren, hoeveel je wilt investeren en in welk object je wilt investeren.

Je kan een optie nemen op een belegging in een bedrijfshypotheek via de website of door te mailen, bellen of sms’en. Nadat je een optie hebt genomen, sturen wij je informatie toe over de kredietnemer en het vastgoedobject. Besluit je om geld te beleggen in de vastgoedfinanciering? Dan kan je de aanvraag claimen door het acceptatieformulier met gedetailleerde informatie over de financiering te tekenen. Na ondertekening gaat het formulier naar de notaris en is de financiering rond.

De voorwaarden van investeren in vastgoed bij Benkey
Als je geld wilt investeren in vastgoed, dan heb ongetwijfeld vragen. Uiteraard beantwoorden wij al jouw vragen graag in een persoonlijk gesprek. Zo kunnen we direct kijken wat de mogelijkheden zijn in jouw situatie. Om alvast wat duidelijkheid te creëren, hebben we een aantal voorwaarden voor je op een rij gezet.

Welke kosten worden in rekening gebracht bij investeringen in vastgoed?
Bij ons betaal je geen beheerfee over jouw uitstaande financiering.

Vanaf welk bedrag kan ik investeren in vastgoed?
Je kan bij Benkey investeren vanaf € 500.000,-, dit kan verdeeld worden over meerdere projecten.

Kan ik mijn geld weer liquide maken?
Ja, dit is mogelijk. Je kan de financiering te allen tijde overdragen aan anderen. Wij kunnen je daar eventueel bij helpen en jouw verzoek onderbrengen in ons bestaande netwerk van investeerders. Wij rekenen in dat geval 1% succesfee over de openstaande leensom.

Wat gebeurt er als een kredietnemer niet (op tijd) betaalt?
Loopt de betalingsachterstand te hoog op? Dan stellen wij de kredietnemer in gebreke. Er kan dan een een executieverkoop volgen, waarbij het onderpand wordt geveild om jouw investering veilig te stellen. Afhankelijk van het track record van de kredietnemer en de casus waarvoor de financiering aangevraagd wordt dient er eigen inbreng vanuit de kredietnemer ingebracht te worden. Zo zorgen we ervoor dat bij een eventuele executieverkoop de kans zeer groot is dat de volledige financiering kan worden afgelost.

Als een kredietnemer niet meer aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen, heb je het eerste recht van hypotheek. Dat betekent dat je als eerste het recht hebt om het geleende bedrag en de achterstallige kosten te verhalen op de verkoopopbrengst. Zelfs eerder dan de belastingdienst. Wij ontzorgen jouw volledig in dit proces.

Wil je meer weten over de voorwaarden van investeren in zakelijke hypotheken? Bijvoorbeeld over de looptijd van de investeringen? Bekijk dan onze FAQ-pagina.

Meer informatie over investeren in hypotheken
Benkey is opgericht vanuit ondernemerschap en daar zijn we trots op. Omdat wij de markt begrijpen en dezelfde taal spreken als onze investeerders en kredietnemers, realiseren we passende financieringsoplossingen voor een grote variatie aan vastgoed. Wil je investeren in vastgoed? Neem dan gerust contact met ons op.

WIJ HELPEN JE GRAAG OP WEG

Veelgestelde vragen

 • Heeft Benkey een vergunning van de AFM?

  Nee, Benkey heeft geen vergunning van de AFM. De crowdfunding projecten zijn uitgevoerd met een vrijstelling voor deze activiteiten.
  De huidige vastgoedfondsen zijn wel geregistreerd bij de AFM (registratieregime en register), maar voldoen aan de vrijstellingsvoorwaarden van een vergunning (zie waarschuwingsbanner). De verwachting van Benkey is dat volgend jaar het (AIFM) vergunningstraject bij de AFM wordt opgestart.
  De onderhandse leningen vallen buiten AFM-toezicht, omdat deze kwalificeren als een zakelijke lening tussen professionele partijen.

 • Welke vastgoedleningen zijn interessant voor Benkey om te financieren?

  Bij vastgoedleningen gaat het in eerste instantie om de aanvrager en daarna om het vastgoedobject. Bij Benkey werken we uitsluitend met partners voor de lange termijn, zodat we meerdere projecten kunnen realiseren.

  Hiervoor zoeken we vastgoed professionals met een:

  • bewezen trackrecord die een heldere groeiambitie hebben voor de komende 5 jaar.
  • sterke focus/niche in de ontwikkeling van vastgoedobjecten en hiermee in staat is om waarde toe te voegen aan nieuw of bestaand vastgoed.
  • aantal uitdagingen om zijn groeiambities te realiseren, waaronder financiering van zijn projecten.
  • hulpvraag omtrent financiering, management, expertise op het gebied van financials, acquisitie (pand aanbod), automatisering en commerciële (verkoop) trajecten.
  • financieringsvraagstuk tussen de €2,5 – €15 miljoen per project.

  Wij zijn niet op zoek naar:

  • eenmalige deals.
  • partijen die enkel opzoek zijn naar krediet. Benkey gelooft in langdurige partnerships en wilt om deze reden op meerdere fronten (tijd, kennis, netwerk, technologie, geld) ook mee participeren in deals.
  • projecten met een winstpotentie kleiner dan € 1.000.000.
  • woonhuizen voor eigen gebruik.
 • Welke vastgoedobjecten zijn interessant voor Benkey om te kopen?

  Benkey is voornamelijk op zoek naar vastgoedobjecten in de sector commercieel. Het liefst kantoren, industrie en logistieke hallen in Nederland, met een volume tussen de €2,5 – €15 miljoen per project. Het onderhoudsniveau is niet belangrijk. Vastgoedobjecten die goed zijn onderhouden zijn geschikt voor het vastgoedfonds. Als er (grote) renovaties of projectontwikkelingen nodig zijn op de locatie, dan is het interessant voor ons zusterbedrijf Breadstone.

 • De financieringslooptijd voor de leningen fondsen zijn gemiddeld langer dan de ‘oude’ Benkey leningen, dan zou je hogere rentes verwachten. Waarom zijn de prognoses voor de leningen fondsen niet hoger?

  Het klopt dat bij een langere looptijd hogere rentes horen. Net als bij het doelrendementen, zijn we voorzichtig met (te) hoge verwachtingen op de lange termijn. We verwachten dat de rendementen in het 1ste leningen fonds minimaal op hetzelfde niveau liggen als de huidige Benkey/Breadstone projecten.

 • Het verschil tussen het doelrendement (7,5%) en de prognose (12%) voor het vastgoedfonds is erg groot, waarom wordt het doelrendement niet verhoogt?

  Vanuit het fonds wordt beredeneerd dat het doelrendement ook in slechte tijden wordt behaald. Hierdoor wordt het doelrendement voorzichtig ingeschat. De prognose is op daadwerkelijke cases gebaseerd, zoals we dat de laatste jaren gezien hebben. Voor de komende periode zien we dit niet veranderen, maar in de prognose geldt zeker de zin ‘in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst’.

 • Is het mogelijk om uit te stappen zonder uitstapkosten?

  Het is in principe niet mogelijk om uit te stappen zonder uitstapkosten. Bij het uitstappen wordt er gebruik gemaakt van de liquiditeit van het fonds. Dat gaat ten koste van de resterende investeerders. Hierdoor verdeeld de beheerder de uitstapkosten 50/50 met de resterende investeerders (waarde in het fonds). Bij uitkeringen en liquidatie van het fonds worden er geen uitstapkosten berekend. De beheerder van het fonds heeft de mogelijkheid om de kosten (gedeeltelijk) niet door te berekenen. In de situatie van een overstap naar een ander fonds van Benkey zal de beheerder hier gebruik van maken.