investeerders

Voordelen investeerders

Investeren in zakelijke hypotheken via het Benkey platform biedt u als investeerder unieke voordelen ten opzichte van andere investeringsmogelijkheden.

 • Exclusieve investeringskansen.
 • Hoog en voorspelbaar rendement.
 • Een 100% passieve inkomstenbron.

De voordelen van Benkey

Punt voor punt

Exclusieve investeringskansen
U krijgt toegang tot investeringskansen die normaal gesproken alleen zijn weggelegd voor vastgoedprofessionals met de juiste ingangen.


Een hoog en voorspelbaar rendement
Afhankelijk van de soort belegging: tussen de 6%-9% per jaar. Bij sommige ontwikkeltrajecten is winstdeling een mogelijkheid.


Een 100% passieve inkomstenbron
Wat er te regelen valt, regelen wij. Van inspectie tot incasso. Bovendien heeft u direct een passieve inkomsten bron, door maandelijkse rente uitbetaling.


Digitaal inzicht en overzicht
Log in op uw persoonlijke Benkey platform en volg uw investeringen en uitbetalingen.


Geen last van rentefluctuaties
Het rentepercentage staat vast. Het rendement blijft daardoor de hele looptijd constant.


U kiest zelf waarin u wilt investeren
Wij beoordelen elke kans grondig. U ontvangt een kant-en-klaar rapport over die kans. En u beslist zelf of u investeert of niet.


5 Zekerheden
Investeren via Benkey is relatief veilig dankzij de 5 zekerheden waarop al onze investeerders mogen rekenen. Is het risico hoger? Dan zullen we daar duidelijk en eerlijk in zijn.


Radicale transparantie
Geen mooie verhalen, maar duidelijke taal en sprekende cijfers. Wij zijn radicaal transparant over elke investeringskans die we aanbrengen. Over de kansen, maar ook over de risico’s.


Maak uw geld weer liquide
Verkoop langlopende zakelijke hypotheken door aan andere investeerders. Of laat ons het doen tegen een aantrekkelijke succesfee.


Een exclusief businessnetwerk
Investeren via Benkey opent deuren naar ons exclusieve investeerdersnetwerk vol topondernemers, topsporters, CEO’s en andere gelijkgestemden. Neem actief deel of helemaal niet, aan u de keuze.

Wilt u beginnen met investeren?

Ja, ik wil investeren

Veelgestelde vragen

Algemeen Investeerders Kredietnemers
Bekijk alle vragen
Hoeveel kan ik lenen?

Dat ligt aan uw situatie. Wij en onze investeerders vragen in ieder geval een eigen inbreng van 20% van de waarde van het vastgoed. Leningen via Benkey lopen uiteen van 250 duizend tot 10 miljoen euro.

Hoeveel eigen geld moet ik inbrengen?

De minimale eigen inbreng is 20%, dat is een maximale loan-to-value van 80%.

Wat zijn de kosten voor een financiering?

Bij een succesvolle financiering betaalt u een eenmalige afsluitprovisie van 2% bij aanvang en een eenmalige exitfee van 0,5% over de initiële hoofdsom. Daarnaast betaalt u 0,25% administratiekosten op jaarbasis. Gaat het om projectontwikkeling? Dan zijn de kosten gebaseerd op maatwerk.

Hoeveel rente betaal ik?

Dat hangt af van uw situatie. Wij hebben een eigen beoordelingsmethode om objectief risico’s van verschillende vastgoedprojecten met elkaar te vergelijken. Hoe hoger het risico bij uw financiering, hoe meer rente u betaalt.

Hoelang duurt een financieringstraject?

Binnen 24 uur weet u of wij uw aanvraag kunnen accepteren. Daarna nemen wij uw aanvraag verder in behandeling en zullen wij deze delen met ons netwerk van investeerders. Tussen dit moment en de verstrekking van de financiering zit maximaal een paar weken.

Hoe werkt het aanvragen van een financiering?

Stap 1: U neemt contact met ons op via de site, mail, telefoon of WhatsApp. U laat weten hoeveel u wilt lenen en wij gaan aan de slag met het onderzoek.

Stap 2:
Bij goedkeuring na het onderzoek, delen wij uw aanvraag met ons netwerk van investeerders. Een of meerdere investeerders schrijven in op uw aanvraag en tekenen de deelnameovereenkomst met gedetailleerde informatie over de financiering.

Stap 3:
Na de handtekening van de investeerder gaat het contract naar de notaris en is de financiering rond.

Dit proces neemt maximaal een paar weken in beslag.

Bemiddelen wij ook in particuliere hypotheken?

Nee, wij bemiddelen alleen in zakelijke hypotheken. Zolang het zakelijk vastgoed is, willen wij het financieren.


Wij verstaan onder zakelijk vastgoed: de aankoop, verkoop en verhuur van bedrijfsobjecten en woonhuizen en andere gebouwen zonder eigen gebruik als einddoel.


Projectontwikkeling scharen wij ook onder zakelijk vastgoed. Een ander woord dat wij gebruiken voor zakelijk vastgoed is commercieel vastgoed.

Wat zijn de voordelen van financieren zonder bank?

Er hangen meerdere voordelen aan vastgoed financieren zonder bank. De belangrijkste voordelen zijn:

 • U kunt te allen tijde boetevrij extra aflossen.
 • Een financiering komt vaak sneller tot stand dan bij een bank.
 • De waarde van het object is belangrijker dan uw jaarrekeningen.
 • Banken zijn terughoudender in het financieren van zakelijk vastgoed.
Welk type objecten kan ik financieren?

Vrijwel alle, zolang het maar zakelijk vastgoed is. Een paar voorbeelden:

 • Bedrijfspanden
 • Beleggingspanden
 • Bouwgrond
 • Horeca-objecten
 • Kantoorpanden
 • Kantoortransformaties naar woningen
 • Projectontwikkeling
 • Winkelpanden
 • Woningen (zonder eigen gebruik als einddoel)
Kan ik extra boetevrij aflossen?

Jazeker. Wanneer u wilt en zo vaak u wilt. Hiervoor berekenen we nooit extra kosten.

Wat is investeren in zakelijke hypotheken?

Dat is een nieuwe en veilige manier om rendement op uw vermogen te maken. U verstrekt een hypotheek - of een deel daarvan - waarmee commercieel vastgoed gefinancierd wordt. Het vastgoed dient als onderpand en er zijn nog aanvullende zekerheden om uw vermogen zo goed als mogelijk te beschermen.

Hoe werkt Benkey voor investeerders?

Wekelijks ontvangt u nieuwe investeringskansen die in het verleden alleen in beeld kwamen bij vastgoedprofessionals. Elk object is grondig gecheckt door een in-house vastgoed specialist.

U bepaalt zelf of u wilt investeren. En zo ja, in welk object. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om de hypotheek deels of volledig te financieren.

Welke kosten brengen wij in rekening?

Bij een succesvolle financiering betaalt u een beheerfee van 0,5% per jaar over uw uitstaande financiering. Gaat het om projectontwikkeling, dan zijn de kosten gebaseerd op maatwerk.


Wilt u dat wij het debiteuren renterisico overnemen?
Dan betaalt u 0,25% factorloon per jaar over de uitstaande financiering.

Vanaf welk bedrag kunt u investeren?

Investeren kan vanaf €100.000

Hoe weet u waarin u kunt investeren?

Iedere nieuwe investeringskans screenen wij vooraf uitgebreid voordat wij deze aan u voorleggen. Dit doen wij aan de hand van onze waarderingsmethode. Als een financieringsaanvraag door onze screening is gekomen, leggen wij deze investeringskans aan u voor.


Dit doen wij door de aanvraag te delen op ons platform en u te informeren via de mail. Indien gewenst kunnen wij ook via de telefoon, WhatsApp of sms contact met u opnemen.

Wat is de looptijd van een investering?

Elke financiering die tot stand komt, kent een bepaalde looptijd en een rentepercentage. De looptijd is afhankelijk van het type lening en wordt per casus naar u gecommuniceerd. Voor een kortlopende lening geldt over het algemeen een looptijd van 6 maanden tot 3 jaar. Voor een langlopende lening geldt over het algemeen een looptijd van 5 tot 10 jaar. U kunt te allen tijde uw geld weer liquide maken.

Hoe komt een investering tot stand?

Via de website, mail, bellen, WhatsApp of sms kunt u een optie nemen op een vastgoedfinanciering. U ontvangt dan alle informatie over de kredietnemer en het vastgoedobject dat is voortgekomen uit onze waarderingsmethode.


U kunt vervolgens direct inschrijven op de financieringsaanvraag. Na een inschrijving ontvangt u een deelnameovereenkomst met gedetailleerde informatie over de financiering. Na ondertekening gaat het naar de notaris en komt de financiering tot stand.

Kunt u als investeerder uw geld liquide maken?

Ja, u kunt uw financiering te allen tijde overdragen aan anderen. Indien gewenst kunnen wij u daarbij helpen. Wij brengen dan uw verzoek onder in ons bestaande netwerk van investeerders.


Wij rekenen in dat geval 1% succesfee over de openstaande leensom. Zolang er geen nieuwe financiering tot stand komt, rekenen wij geen kosten of vergoeding voor het werk dat wij doen.

Wat als een kredietnemer eerder wil aflossen?

Een kredietnemer kan te allen tijde boetevrij aflossen. Hoewel het niet vaak voorkomt dat een kredietnemer het totale bedrag in korte tijd aflost, gebeurt het wel. In het geval dat een kredietnemer de totale leensom aflost, ontvang u het gefinancierde bedrag via de notaris terug. De leningsovereenkomst wordt dan stopgezet.

Wat gebeurt er als een kredietnemer niet (op tijd) betaalt?

Als de kredietnemer niet op tijd betaalt zullen wij direct actie ondernemen. Hiervoor hanteren wij strikte tijdslijnen. Mocht betaling uitblijven dan zullen wij de kredietnemer in gebreke stellen. De volgende stap is dan een executieverkoop, waarbij het onderpand wordt geveild om uw inleg veilig te stellen. Dergelijke procedures kosten uiteraard geld, de kosten van executie zullen bij de te verhalen kosten van de lening worden geteld.

Belangrijk: een tekort door het verschil tussen de uitstaande leensom en een eventuele executieopbrengst, dekken wij niet. De kans daarop achten wij gering, dankzij de combinatie van een passende oplossing, een gezonde eigen inbreng van de kredietnemer en diens eigen aansprakelijkheid.

Wat is eerste recht van hypotheek?

Indien de kredietnemer niet meer aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen, heeft de kredietgever het recht om hypotheekrecht uit te oefenen. Als u eerste recht op hypotheek heeft, dan heeft u altijd voorrang om in geval van wanbetaling als eerste het geleende bedrag en de achterstallige kosten te verhalen op de verkoopopbrengst. U heeft zelfs voorrang op de belastingdienst.

Wat betekent Loan-to-value (LTV)?

De loan-to-value (LTV) is het percentage waarin de leensom wordt afgezet tegen de waarde van het onderpand. Hoe lager de LTV, hoe meer zekerheid dat de leensom kan worden terugbetaald uit de opbrengst van (executie)verkoop van het onderpand. De minimale eigen inbreng is bij Benkey is 20%.

Wie zijn wij?

Maak kennis met Benkey, het alternatief voor banken en reguliere financiering. Bedacht en ontwikkeld door professionals zoals u. Voor en door vastgoedprofessionals.


Wil je meer weten over ons? Ga dan naar de over ons pagina.

Wat doen wij?

Wij verbinden private en institutionele investeerders aan vastgoedprofessionals en vastgoedbeleggers die hun zakelijke onroerend goed willen financieren.

Met de hulp van geavanceerde technologie, vastgoedexpertise en een uitgebreid netwerk van investeerders vinden wij de best mogelijke financiering.

Voor wie zijn wij er?

Wij zijn er om win-win situaties te creëren. Kredietnemers financieren hun vastgoedproject of belegging die ze anders niet of moeilijk gefinancierd krijgen. Investeerders maken een goed en voorspelbaar rendement op hun vermogen.

Kredietnemers

Wij zijn er voor iedereen die zakelijk vastgoed wil financieren. Een greep uit onze kredietnemers:

 • Vastgoedprofessionals
 • Vastgoedbeleggers
 • Projectontwikkelaars
 • Ondernemers


Investeerders
De investeerders die wij graag opnemen in ons investeerdersnetwerk zijn bijvoorbeeld:

 • Ondernemers
 • Particuliere beleggers
 • Vermogende families
 • Institutionele beleggers
Wat is zakelijk vastgoed?

Wij verstaan onder zakelijk vastgoed: de aankoop, verkoop en verhuur van bedrijfsobjecten en woonhuizen en andere gebouwen zonder eigen gebruik als einddoel. Projectontwikkeling scharen wij ook onder zakelijk vastgoed. Een ander woord dat wij gebruiken voor zakelijk vastgoed is commercieel vastgoed.

Wat zijn de kosten van Benkey?

U betaalt alleen kosten als er een financiering tot stand komt. No cure, no pay! Dit geldt zowel voor onze investeerders als kredietnemers.

Kredietnemer

Bij een succesvolle financiering betaalt u een eenmalige afsluitprovisie van 2% bij aanvang en een eenmalige exitfee van 0,5% over de initiële hoofdsom. Daarnaast betaalt u 0,25% administratiekosten op jaarbasis.

Gaat het om projectontwikkeling? Dan zijn de kosten gebaseerd op maatwerk.

Investeerder

Bij een succesvolle financiering betaalt u een beheerfee van 0,5% per jaar over uw uitstaande financiering. Wilt u dat wij het debiteurenrisico overnemen? Dan betaalt u 0,25% factorloon per jaar over de uitstaande financiering.

Gaat het om projectontwikkeling? Dan zijn de kosten gebaseerd op maatwerk.

Hoe beoordelen we een aanvraag?

Elke financieringsaanvraag wordt uiterst zorgvuldig getoetst met behulp van onze waarderingsmethode. Aan de hand van dit model bepalen wij het risico en de rentevergoeding die de kredietnemer dient te betalen aan de investeerder.


Wij hanteren de volgende toetsingscriteria:

 • Controle kredietnemer
 • Loan-to-value
 • Locatie
 • Gebruik
 • Bezettingsgraad
 • Projectfase
 • Track record
 • Financiële informatie
 • Zekerheden
 • Voorverkoop (projectontwikkeling)
Hoe werkt de overname van het debiteurenrisico?

Optioneel bij ons is, dat Benkey het debiteuren renterisico overneemt. Als u hiervoor kiest, bent u ervan verzekerd dat de aan u verschuldigde rente volgens afspraak wordt bijgeschreven op uw rekening, in het geval dat een kredietnemer de betalingsafspraken niet nakomt.

Voor deze dienstverlening rekent Benkey 0,25% factorloon per jaar over de uitstaande financiering.

Wilt u meer informatie?

Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Reden voor contact
Vraag/opmerking

Uw bericht is verzonden.

Op werkdagen nemen wij binnen 24 uur contact met u op. U kunt ons ook telefonisch bereiken.

035 - 205 72 53

Ma. - Vr. 09:00 - 18:00

Mail ons
info@benkey.nl
Onze locatie

Wij maken gebruik van cookies

Beste bezoeker. Graag willen wij een cookie plaatsen op je computer. Cookies worden gebruikt om informatie te verzamelen over hoe je met onze website omgaat en stellen ons in staat je te herkennen bij een volgend bezoek.