Menu

Een zakelijke hypotheek afsluiten lukt beter bij Benkey.

Veel ondernemers krijgen door alle drempels bij een bank geen zakelijke hypotheek, terwijl het in feite om een kerngezonde aanvraag gaat. Bij Benkey doen wij dit anders. We zien kansen liggen die reguliere banken door alle interne drempels niet zien. Wil jij de deur naar groei en financiële mogelijkheden voor jouw bedrijf ontgrendelen met een zakelijke hypotheek die speciaal is ontworpen om jouw ambities waar te maken? Check vandaag nog of je kantoorruimte, bedrijfspand, winkelpand of horeca object in aanmerking komt voor financiering. Een zakelijke hypotheek afsluiten lukt immers beter bij Benkey.

Bekend van

Gemiddelde tijdsduur van aanvraag tot financiering 0 dagen
Financieringsaanvragen verwerkt 0 miljard
Klanttevredenheid bij kredietnemers en investeerders 0 %

Onze financieringsopties

Bedrijfsvastgoed

Voor ondernemers die hun eigen zakelijke vastgoed willen financieren.

 • Voor vrijwel alle type objecten.
 • Kort- of langlopend krediet mogelijk.
 • Van € 1.000.000,- tot € 10.000.000,-.
MAX LTV 100%
Aanvragen
Commerciële verhuur

Speciaal voor vastgoedbeleggers die commercieel vastgoed verhuren.

 • Voor vrijwel alle type objecten.
 • Betaalbare rente, aflossingsvrij.
 • Van € 1.000.000,- tot € 10.000.000,-.
MAX LTV 100%
Aanvragen
Overbrugging

Als je op zoek bent naar extra tijd en ruimte voor een vastgoedproject.

 • Looptijd max. 3 jaar.
 • Betaalbare rente, aflossingsvrij.
 • Voor herfinanciering en overbruggingen.
MAX LTV 100%
Aanvragen
Projectontwikkeling

Als je uitgebalanceerde financiering zoekt voor projectontwikkeling.

 • Betaalbare rente, aflossingsvrij.
 • Voor transformaties en nieuwbouw.
 • Bouwfinanciering tot 100%.
MAX LTV 100%
Aanvragen
Vastgoedhandel

Voor woninghandelaren die een financiering nodig hebben voor aan- en verkoop van vastgoed.

 • Looptijd vanaf 6 maanden.
 • Vervroegd boetevrij aflossen mogelijk.
 • Bouwfinanciering tot 100%.
MAX LTV 100%
Aanvragen

De sleutel is balans

Om maar met de deur in huis te vallen: Financiële dienstverleners hebben vaak niet dezelfde belangen als hun klanten. Maar Benkey heeft dat wel. Want wij brengen beleggers en vastgoedprofessionals bij elkaar om zo zakelijk vastgoed te financieren: door in elk object zelf een stukje mee te financieren, herstellen we de balans tussen ons eigen belang en dat van onze klanten.

Maak direct een afspraak

Omdat we zelf mee financieren zien we sneller kansen liggen.

Zelf mee financieren leidt tot een ondernemende mentaliteit: we zien veel sneller mogelijkheden die een reguliere bank door alle interne drempels niet ziet.

Omdat we zelf mee financieren maken we verstandige keuzes.

Het gaat ook om ons eigen geld, dus hele risicovolle zakelijke hypotheken doen we liever niet. Dat is beter voor ons, maar uiteindelijk ook voor jezelf ;-).

Binnen één werkdag duidelijkheid.

We begrijpen dat je als ondernemer snel wilt weten waar je aan toe bent. Bij ons krijg je binnen 24 uur te horen of de financiering lukt.

In drie minuten aangevraagd. Echt.

Benkey is ‘digital native’: bij ons wordt alles eenvoudig en volledig online geregeld. Maar bellen mag altijd, natuurlijk.

Speciaal voor zakelijke hypotheken.

Of het nu om een eigen bedrijfspand, kantoorpand, grond of een maatschappelijk vastgoed object gaat: financiering is al mogelijk vanaf € 1.000.000,- tot en met
€ 10.000.000,-.

Voor en door vastgoedprofessionals.

Benkey is ontstaan vanuit onze eigen ervaring als vastgoedbeleggers. We snappen de markt, we snappen jouw vraag en we zien kansen.

De ontstaansgeschiedenis van Benkey

Door allerlei interne drempels bij banken hebben veel vastgoedbeleggers moeite om financiering rond te krijgen, terwijl het in feite om financieel kerngezonde objecten gaat. Daarom begon een van onze oprichters in 2013 zijn vastgoedobjecten samen met andere investeerders te financieren. Daarbij bleek zijn eigen investering doorslaggevend te zijn voor andere beleggers om ook in te stappen. Die goudeerlijke manier van vastgoedfinanciering willen we met Benkey nu toegankelijk maken voor veel meer mensen.

Meer over ons

Vastgoed financieren lukt beter bij Benkey

Vraag vandaag nog een zakelijke hypotheek aan: binnen één werkdag geven we duidelijkheid.

Financiering aanvragen Neem contact op

Een zakelijke hypotheek

Ben je als ondernemer op zoek naar een zakelijke hypotheek, zodat je vastgoed kan kopen of herfinancieren? Wij helpen je graag met een passende zakelijke hypotheek, afgestemd op jouw situatie en het vastgoed. Ook als de bank geen zakelijke hypotheek aan jou verstrekt, kijken wij graag samen met jou naar een alternatieve financiering.

Wat is een zakelijke hypotheek precies?
Als je vastgoed vindt dat je wilt kopen, dan heb je daarvoor een zakelijke hypotheek nodig – ook wel een bedrijfshypotheek genoemd. Met deze vorm van financiering sluit je een lening af bij de bank of een alternatieve financierder. In ruil voor rente en wat andere kosten, ontvang je van deze financierder een leensom waarmee je jouw plannen kan realiseren. Een zakelijke hypotheek is een financiering die uitsluitend gebruikt wordt om zakelijk vastgoed te financieren. Zo kan je niet jouw woning financieren voor eigen gebruik.

Benkey maakt deze vorm van financiering mogelijk door je als kredietnemer te koppelen aan een investeerder die geld investeert. Deze investeerders financieren jouw zakelijke onroerend goed in ruil voor rente. Zo maken zij een voorspelbaar rendement op hun vermogen en krijg jij als kredietnemer jouw vastgoedproject of belegging toch gefinancierd.

Een zakelijke hypotheek afsluiten bij de bank?
Helaas verstrekken banken tegenwoordig steeds minder zakelijke hypotheken. Dat zit zo: een reguliere, grote bank is niet in staat om de tienduizenden financieringsaanvragen die per jaar binnenkomen stuk voor stuk met aandacht te beoordelen. Om de risico’s te managen moet men wel op voorhand hele strenge eisen stellen. Daardoor worden heel veel aanvragen logischerwijs afgewezen, terwijl het in feite in veel gevallen om financieel kerngezonde projecten gaat. Bij Benkey verdiepen wij ons wél in elke financieringsaanvraag die bij ons binnenkomt. Op deze manier selecteren wij de financieel gezonde projecten die bij een reguliere bank wellicht niet aan het (te) strenge risicobeleid voldoen.

Een zakelijke hypotheek bij Benkey
Wil je een zakelijke hypotheek afsluiten? Benkey verstrekt zakelijke hypotheken voor het zakelijk vastgoed dat banken niet of moeilijk financieren. Wij verbinden investeerders – zowel privaat als institutioneel – met kredietnemers die op zoek zijn naar financiering voor zakelijk vastgoed. Deze vorm van financiering zonder een bank biedt een hoop voordelen:

 • Jouw financiering komt over het algemeen sneller tot stand – meestal slechts twee weken.
 • Je kunt ten allen tijde extra boetevrij aflossen; daar betaal je bij ons geen extra kosten voor.
 • Wij vinden dat de waarde van het vastgoed belangrijker is dan jouw jaarrekening. Het vastgoed is namelijk het onderpand van de zakelijke hypotheek en dat biedt zekerheid voor onze investeerders.

Al met al zijn wij een stuk minder terughoudend dan de bank, wanneer het aankomt op zakelijke hypotheken. Met ons financieringsalternatief verbinden wij kredietnemers aan investeerders die een bedrijfspand willen financieren. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Hoe komt een zakelijke hypotheek tot stand?
Bij Benkey kan je een zakelijke hypotheek aanvragen door contact op te nemen via de website, mail of telefoon. Je laat ons weten hoeveel je wilt lenen, waarna wij een onderzoek starten.

Wij toetsen jouw aanvraag aan de hand van onze waarderingsmethode. Met onze toetsingscriteria bepalen wij het risico en stellen we vast welke rentevergoeding je dient te betalen. Onder de toetsingscriteria vallen onder andere de loan-to-value, de locatie van het vastgoedobject, het huidige gebruik van het object, jouw financiële gezondheid en aanvullende zekerheden. Voor projectontwikkeling kijken we ook naar de projectfase en eventuele voorverkoop van het project.

Wordt jouw aanvraag voor de zakelijke hypotheek goedgekeurd? Dan delen wij deze met ons netwerk van investeerders. Zij kunnen jouw aanvraag claimen en vervolgens het acceptatieformulier tekenen waarin de informatie over de financiering in detail staat beschreven. Zodra het acceptatieformulier is getekend door de investeerder, kan het naar de notaris en is de financiering rond.

Het gehele proces, van het eerste contactmoment tot de notaris, neemt maximaal een paar weken in beslag.

Welke vastgoedobjecten kan ik via Benkey laten financieren?
Je kan een zakelijke hypotheek afsluiten voor jouw bedrijfspand, beleggingspand, bouwgrond, hotels & horeca-objecten, kantoorpanden, winkelpanden en woningen (voor de verhuur). Ook voor projectontwikkeling kan je via ons een zakelijke hypotheek afsluiten.

Wat is de maximale hypotheek voor mijn bedrijfspand?
Hoeveel je kan lenen voor jouw bedrijfspand, ligt aan jouw situatie. De leningen die wij verstrekken lopen uiteen van € 1.000.000,- tot € 10.000.000,-. Daarbij vragen we afhankelijk van de casus en u als kredietnemer om een eigen inbreng.

Neem contact met ons op voor advies dat is afgestemd op jouw persoonlijke situatie.

Meer informatie over een zakelijke hypotheek bij Benkey?
Wil je meer weten over de voorwaarden van een zakelijke hypotheek? Bijvoorbeeld over de hoogte van jouw leensom, de kosten van een zakelijke hypotheek en de rente? Neem dan contact met ons op.

Bij ons weet je in de meeste gevallen al binnen 24 uur of je in aanmerking komt voor een zakelijke hypotheek via Benkey. Besluiten we je te financieren? Dan is het financieringstraject vaak binnen enkele weken rond.