Menu

Financiering van jouw bouwproject lukt beter bij Benkey

Veel bouwprojecten krijgen door alle drempels bij een bank geen vastgoedfinanciering, terwijl het in feite om kerngezonde projecten gaat. Bij Benkey zien we kansen liggen die reguliere banken door alle interne drempels niet zien. Check vandaag nog of je object voor financiering in aanmerking komt.

Bekend van

Gemiddelde tijdsduur van aanvraag tot financiering 0 dagen
Financieringsaanvragen verwerkt 0 miljard
Klanttevredenheid bij kredietnemers en investeerders 0 %

Onze financieringsopties

Projectontwikkeling

Als je uitgebalanceerde financiering zoekt voor projectontwikkeling.

  • Betaalbare rente, aflossingsvrij.
  • Voor transformaties en nieuwbouw.
  • Bouwfinanciering tot 100%.
MAX LTV 100%
Aanvragen
Overbrugging

Als je op zoek bent naar extra tijd en ruimte voor een vastgoedproject.

  • Looptijd max. 3 jaar.
  • Betaalbare rente, aflossingsvrij.
  • Voor herfinanciering en overbruggingen.
MAX LTV 100%
Aanvragen
Vastgoedhandel

Voor woninghandelaren die een financiering nodig hebben voor aan- en verkoop van vastgoed.

  • Looptijd vanaf 6 maanden.
  • Vervroegd boetevrij aflossen mogelijk.
  • Bouwfinanciering tot 100%.
MAX LTV 100%
Aanvragen

De sleutel is balans

Om maar met de deur in huis te vallen: Financiële dienstverleners hebben vaak niet dezelfde belangen als hun klanten. Maar Benkey heeft dat wel.

Maak direct een afspraak

Binnen één werkdag duidelijkheid.

We begrijpen dat je als vastgoedprofessional snel wilt weten waar je aan toe bent. Bij ons krijg je binnen 24 uur te horen of de financiering lukt.

In drie minuten aangevraagd. Echt.

Benkey is ‘digital native’: bij ons wordt alles eenvoudig en volledig online geregeld. Maar bellen mag altijd, natuurlijk.

Speciaal voor zakelijke vastgoedprojecten.

Of het nu om een nieuw bouwproject of een bestaand bedrijfspand gaat: financiering is al mogelijk vanaf € 1.000.000,- tot en met € 10.000.000,-.

Voor en door vastgoedprofessionals.

Benkey is ontstaan vanuit onze eigen ervaring als projectontwikkelaars. We snappen de markt, we snappen jouw vraag en we zien kansen.

De ontstaansgeschiedenis van Benkey

Door allerlei interne drempels bij banken hebben veel vastgoedbeleggers moeite om financiering rond te krijgen, terwijl het in feite om financieel kerngezonde objecten gaat. Daarom begon een van onze oprichters in 2013 zijn vastgoedobjecten samen met andere investeerders te financieren. Daarbij bleek zijn eigen investering doorslaggevend te zijn voor andere beleggers om ook in te stappen. Die goudeerlijke manier van vastgoedfinanciering willen we met Benkey nu toegankelijk maken voor veel meer mensen.

Meer over ons

Vastgoed financieren lukt beter bij Benkey

Vraag vandaag nog een financiering voor je bouwproject aan: binnen één werkdag geven we duidelijkheid.

Financiering aanvragen Neem contact op

Projectfinanciering voor jouw bouwproject

Zoekt je een financiering voor jouw bouwproject? Ook als de bank jouw project moeilijk of niet financiert, staan wij voor je klaar. Particulieren financieren we niet, maar voor projectontwikkelaars en vastgoedprofessionals staan we altijd klaar.

Wat houdt een projectfinanciering in?
Investeren in een bouwproject doe je omdat het rendement oplevert. Wel is het belangrijk om te realiseren dat er veel komt kijken bij een bouwproject. Om risico’s te beperken en een goede plan van aanpak te kunnen maken, is ervaring noodzakelijk. Wij vinden het daarom belangrijk dat je ervaring hebt en een bewezen trackrecord. Met een financiering voor een bouwproject krijg je bij ons een lening op maat, afgestemd op jouw situatie en het vastgoed. In ruil voor deze lening betaalt je rente en wat additionele kosten.

Een bouwproject financieren via de bank
Voor de financiering van jouw bouwproject kan je je richten tot de bank, maar de kans op een succesvolle financiering is daar klein. Een reguliere, grote bank is niet in staat om de tienduizenden financieringsaanvragen voor zakelijk vastgoed die per jaar binnenkomen stuk voor stuk met aandacht te beoordelen. Om de risico’s te managen moet men wel op voorhand hele strenge eisen stellen. Daardoor worden heel veel aanvragen logischerwijs afgewezen, terwijl het in feite in veel gevallen om financieel kerngezonde projecten gaat. Bij Benkey verdiepen wij ons wél in elke financieringsaanvraag die bij ons binnenkomt. Op deze manier selecteren wij de financieel gezonde projecten die bij een reguliere bank wellicht niet aan het (te) strenge risicobeleid voldoen.

Bouwproject financiering via Benkey
Door kredietnemers te verbinden aan onze – private en institutionele – investeerders, creëren we een win-win situatie. Onze kredietnemers krijgen de kans om hun bouwprojecten te realiseren en onze investeerders maken rendement op hun vermogen. Aan de financiering van bouwprojecten zijn bepaalde voorwaarden verbonden. Deze voorwaarden zijn grotendeels afhankelijk van jouw situatie. In een persoonlijk gesprek kunnen we deze voorwaarden voor jouw situatie bekijken en verder toelichten. Ben je benieuwd naar een aantal voorwaarden, bijvoorbeeld met betrekking tot de leensom en rente? Bekijk dan onze FAQ-pagina.

Hoe kan ik een project financiering aanvragen?
Je kan een financiering voor jouw bouwproject aanvragen door contact met ons op te nemen via de website, mail of telefoon. Wij zullen vervolgens een onderzoek starten, waarna we het risico van de investering vaststellen. Aan de hand van deze beoordeling wordt bepaald wat de financiering van jouw bouwproject gaat kosten en welke rente we in rekening brengen. Je ontvangt deze informatie binnen 24 uur van ons.

Ga je akkoord met ons voorstel? Dan delen wij jouw aanvraag met onze investeerders. Zij kunnen jouw aanvraag vervolgens claimen, waarna ze gedetailleerde informatie ontvangen over jouw bouwproject. Als een investeerder jouw bouwproject wil financieren, tekenen ze het acceptatieformulier. Zodra dit is gebeurd, kan het contract naar de notaris en is de financiering rond. Dit proces neemt maximaal een paar weken in beslag. Maar als je heel snel financiering nodig hebt, dan kunnen we desgewenst voorfinancieren. We beschikken bij Benkey namelijk over een pool met financiële middelen, waarmee we -indien alle seinen op groen staan- direct tot financiering over kunnen gaan. Vervolgens delen we de vastgoedfinanciering met onze beleggers en kunnen zij zelf besluiten of ze een deel van deze vastgoedfinanciering willen overnemen.

Meer weten over een bouwproject financiering
Wil je een financiering voor jouw bouwproject aanvragen? Of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op, we staan graag voor je klaar. Als je een aanvraag bij ons indient, hoor je binnen 24 uur of we jouw bouwproject kunnen financieren.