Benkey update Q1-2024

Benkey werkt vanuit haar Finance Boutique in Laren samen met haar zusterbedrijf Breadstone op het snijvlak van vastgoed, financiering en technologie. Benkey heeft eind vorig jaar afscheid genomen van haar crowdfundingsactiviteiten en hebben wij tijd en aandacht besteedt aan de zoektocht naar een nieuwe (financierings)structuur. Dat is ook de reden dat u de afgelopen periode geen deals voorbij heeft zien komen.

In de komende periode informeren wij u graag over de toekomstige ontwikkelingen van Benkey. Lees verder voor een teaser van wat u van ons kunt verwachten.

Ontdek de kracht van toekomstige groei (Fondsen)

Om invulling te geven aan de wens van een grote groep investeerders en de nieuwe koers van Benkey is er de afgelopen maanden achter de schermen hard gewerkt aan het opzetten van meerdere fondsen. De volgende fondsen worden (naar verwachting) het tweede kwartaal van 2024 gelanceerd.

  1. Vastgoedfonds equity;
  2. Financieringsfonds 1e recht hypotheek;
  3. Financieringsfonds 2e recht hypotheek.

Trackrecord Benkey

In de afgelopen jaren heeft Benkey een goede footprint weten achter te laten in het financieringslandschap. Hieronder een aantal facts & figures:

  • Voor meer dan € 1.8 mijlard aan vastgoed financieringsaanvragen ontvangen en behandeld;
  • Voor meer dan €80 mio gefinancierd onder crowdfundingsverordering;
  • Geen enkele default in de leningenadministratie;
  • Een netwerk van een paar honderd investeerders opgebouwd;
  • Een specialistisch team samengesteld die de markt door en door kent.

 

Ons team

Rory Bertram

Founder

Niels Rientjes

Directeur

Jan-Jaap Surie

Fondsbeheerder

Mark de Graaf

Investor Relations Manager

Etienne Baloche

Finance

Gijs Jansen

Register makelaar/taxateur en lid Benkey kredietcomité

Niels Resing

Marketing Professional

Wendy de Lange

Officemanagement

Werken bij Benkey

Wij creëren graag win-win situaties

Nee, we zijn bij Benkey zeker geen charitatieve instelling zonder eigenbelang. Maar we denken dat het slim is om ons belang altijd te balanceren met het belang van onze klanten. Wij geloven dat we op de lange termijn past echt succesvol worden als iedereen baat heeft bij onze diensten. Dat is volgens ons de enige weg naar overtuigend marktleiderschap.

Onze deskundigheid staat voorop.

Bij Benkey maken we beleggen in zakelijk vastgoed toegankelijk. Zakelijk vastgoed kan namelijk best complex zijn: niet alleen juridisch en qua financiering, maar bijvoorbeeld ook wat betreft de risico’s die komen kijken bij vastgoed. De oprichters van Benkey hebben een lange historie in het vastgoed en daarom voelen wij al aan ons water aan of een object financieel gezond is of niet. We selecteren alleen de vastgoedobjecten die volgens ons financieel gezond zijn en die een goed rendement opleveren. Onze deskundigheid op het gebied van zakelijk vastgoed staat altijd voorop.