afm2_vrijstelling_prospectus-1768x122
Menu

Benkey Vastgoedfonds

Het vastgoedfonds belegt direct in vastgoedobjecten (eigenaar) en biedt u een gespreide, professioneel beheerde en eenvoudige manier om te profiteren van de voordelen van vastgoedbeleggingen zonder de nadelen van direct eigendom en beheer.

In de afgelopen maanden zijn er verschillende vastgoedobjecten geselecteerd, waardoor we in staat zijn deze zomer de eerste objecten aan te kopen vanuit het fonds. Dit leidt ertoe dat toetreders tot het fonds direct rendement op hun ingelegde vermogen kunnen verwachten.

Direct beleggen

Bekend van

Instappen tot 1-7-24

Direct Financieel Voordeel

Als je nu besluit in te stappen op het fonds ontvang je financieel voordeel. Daarmee maak je aanspraak om in de ‘Gold’ klasse van het fonds te participeren. Deze klasse is normaal gesproken vanaf een minimale inleg van €5.000.000 beschikbaar. De gold klasse leidt 0,2% minder beheerkosten en 5% minder prestatiefee. Tevens geniet je direct van 50% korting op de instapkosten in het fonds (normaal 1%).

Wacht niet langer en meld je aan als investeerder om te kunnen profiteren van dit financieel voordeel.

Financieel voordeel

Diversificatie

Door te investeren in een vastgoedfonds krijg je toegang tot een gevarieerde portefeuille van vastgoedobjecten, waardoor je jouw risico’s spreidt.

Professioneel beheer

Vastgoedfondsen worden beheerd door ervaren professionals die de markt goed kennen en strategieën kunnen implementeren om rendement te maximaliseren.

Schaalvoordelen

Door samen te investeren met andere investeerders profiteer je van schaalvoordelen, zoals lagere vastgoedbeheerkosten, financieringskosten en toegang tot groter en kwalitatief hoogwaardig vastgoed.

Passief inkomen

Vastgoedfondsen genereren een stabiel en passief inkomen door middel van huurinkomsten van de huurders in het vastgoed.

Skin in the game

Wij geloven zoveel in ons beleggingsbeleid dat wij als fondsbeheerder zelf meedoen in het vastgoedfonds. Hiermee spreken wij vertrouwen uit in de toekomst en in ons eigen handelen.

Vastgoedfonds

Het fonds is open per 1 juni 2024 en start op 1 juli 2024.

Het vastgoedfonds investeert direct in commercieel vastgoed in Nederland. We maken hiervoor gebruik van onze kennis, expertise en een groot netwerk in de vastgoedwereld. Het rendement zal komen door aankoop onder de marktprijs (inkoopvoordeel), huurinkomsten, efficiënt property management en waardevermeerdering door aanpassingen aan het vastgoed (stijging huur).

Het vastgoedfonds maakt gebruik van leningen met het vastgoed als onderpand om een hoger rendement en betere spreiding te realiseren. Door te investeren in een vastgoedfonds kun je profiteren van deze voordelen en jouw portefeuille diversifiëren met een solide vastgoedcomponent.

  • Passief inkomen: 5%-8%
  • Verwacht rendement: 8%-12%
  • Liquiditeit: Ieder kwartaal
  • Beleggingshorizon: 5-7 jaar
  • Onderpand/risico: Vastgoed en gespreid beleggen
  • Ontzorging/keuzevrijheid: Hoog en strategie

Het vastgoedfonds biedt een gespreide, professioneel beheerde en eenvoudige manier om te profiteren van de voordelen van vastgoedbeleggingen zonder de nadelen van direct eigendom en beheer.

Wat?
Het fonds investeert in directe (private) equity beleggingen in voornamelijk commercieel vastgoed in Nederland. Het rendement zal komen uit huurinkomsten, efficiënt property management, waardevermeerdering door optimalisaties aan het vastgoed, aankoop onder de marktprijs en inflatie door de jaren. Het verwachte rendement is 8%-12% per jaar

Waarom?
De beleggingsmarkt, het sentiment en het economisch tij zijn veranderd. Door huidige marktomstandigheden biedt vastgoed juist kansen om enerzijds te profiteren van waardevaste locaties te verwerven in een prijsdip en anderzijds een bescherming voor de toegenomen inflatie. Hierdoor kan vastgoed niet ontbreken in een gebalanceerde beleggingsportefeuille.

Hoe?
Middels een specialistisch en professioneel vastgoedteam is het mogelijk om snel in te kunnen spelen op veranderende markten en zo direct kansen te kunnen benutten. Wij zijn in staat om meerdere strategieën te mixen waardoor een stevige en gedifferentieerde portefeuille ontstaat in vastgoedbeleggingen, waarbij altijd rendement kan worden gerealiseerd ongeacht het economisch tij. Graag laten wij u kennis maken met ons beleggingsbeleid tijdens één van de informatiesessies.

Kenmerken van het Vastgoedfonds

Passief inkomen én vermogensgroei

Het vastgoedfonds keert 5%-8% aan passief inkomen uit, vanuit de huurinkomsten. Daarnaast deelt de investeerder mee in de waardegroei van 4%-7% van het vastgoed. Hiermee komt het verwachte totaalrendement uit op 12%.

Liquiditeit in vastgoed

Het vastgoedfonds biedt elk kwartaal de mogelijkheid om (extra) te investeren of de eerdere investering te verkopen. Voor het faciliteren van deze liquiditeit binnen de aanbevolen beleggingshorizon worden extra kosten berekend. Binnen 1 jaar verkopen kost 6% extra en binnen 4 jaar 3%, boven op de normale uitstapkosten van 2%.

Gespreid investeren in vastgoed

Het grote voordeel van investeren in vastgoed via een fonds is spreiding, ook wel diversificatie genoemd. Door samen te investeren met andere beleggers profiteer je van schaalvoordelen, zoals lagere vastgoedbeheerkosten, financieringskosten en toegang tot groter en kwalitatief hoogwaardig vastgoed.

Kennis, netwerk en expertise

Vastgoedfondsen worden beheerd door ervaren professionals die de markt goed kennen en strategieën kunnen implementeren om rendement te maximaliseren. We maken hiervoor gebruik van onze kennis, expertise en een groot netwerk in de vastgoedwereld.

Transparantie

Bij Benkey organiseren we regelmatig events voor beleggers. Dit geeft u de mogelijkheid om kennis te maken met onze Finance Boutique, de beleggingsproducten en te netwerken met gelijkgestemden. Deze bijeenkomsten bieden een waardevolle kans om inzichten te verkrijgen, vragen te stellen en ideeën uit te wisselen met andere beleggers en onze experts.

Skin in the game

Wij geloven zoveel in ons beleggingsbeleid dat wij als fondsbeheerder zelf meedoen in het fonds. Hiermee zijn onze belangen gelijkgeschakeld met de investeerders in het vastgoedfonds.

Documentatie Vastgoedfonds

Benkey hecht veel waarde aan transparantie in het aanbieden van haar beleggingsproducten. Om deze reden tref je op deze pagina ook direct een link naar de belangrijke documenten zoals het Informatie memorandum en Eid. Heb je een vraag?

Wij staan je graag te woord

Informatie Memorandum

Een vastgoedfonds informatie memorandum (IM) is een gedetailleerd document dat potentiële beleggers voorziet van alle noodzakelijke informatie over een vastgoedfonds. Dit document helpt beleggers om een geïnformeerde beslissing te nemen over deelname aan het fonds.

Download

Eid (Essentieel Informatie Document)

Dit ‘samenvattend’ document is ontworpen om beleggers een duidelijk en beknopt overzicht te geven van de belangrijkste aspecten van het fonds, zodat ze weloverwogen investeringsbeslissingen kunnen nemen.

Download
Benkey | Skin in the Game

Uitgebalanceerd investeren in vastgoed

Want ons belang in perfect in balans met jouw belang: we willen beiden gewoon een mooi rendement tegen een relatief beperkt risico.