Uitgebalanceerd
beleggen in vastgoed.

Beleg een deel van je vermogen in vastgoedfinancieringen. Dat is minder risicovol dan de beurs, maar levert meer op dan sparen of obligaties. Maak een account aan en krijg toegang tot vastgoedprojecten die normaal alleen voor insiders toegankelijk zijn.

Bekend van:

Het gemiddelde rendement van onze investeerders 0 %
Financieringsaanvragen verwerkt 0 miljoen
Klanttevredenheid bij kredietnemers en investeerders 0 %

De sleutel is balans

Om maar met de deur in huis te vallen: Financiële dienstverleners hebben vaak niet dezelfde belangen als hun klanten. Maar Benkey heeft dat wel. Want wij brengen beleggers en vastgoedprofessionals bij elkaar om zo zakelijk vastgoed te financieren: door in elk object zelf een stukje mee te financieren, herstellen we de balans tussen ons eigen belang en dat van onze klanten.

Maak direct een afspraak

Omdat we zelf meebeleggen maken we verstandige keuzes.

Het gaat namelijk ook gewoon om ons eigen geld, dus hele risicovolle projecten doen we liever niet.

Daarmee hebben we hetzelfde belang als onze beleggers.

We willen allebei op een relatief veilige manier een mooi rendement realiseren door te beleggen in een vastgoedfinanciering.

Een goed en vooral vast rendement.

Tussen de 4,5% en 8% op jaarbasis. En geen onvoorspelbaar koersverloop: de rente die de kredietnemer betaalt voor de vastgoedfinanciering is de basis voor jouw rendement.

Kies zelf in welke objecten je wilt beleggen.

Vastgoed kan complex zijn, vertrouw daarom op de selectie van onze specialisten. Maar vervolgens is de keuze aan jou. Beleggen is mogelijk vanaf € 100.000,-.

Direct een passieve inkomstenbron.

Direct vanaf de start van het project ontvang je elke maand rente op je rekening. Wat er verder te regelen valt, regelen wij. Van inspectie tot incasso: jij hoeft verder niets te doen.

Het vastgoed dient als veilig onderpand.

De financiering die we mede met jouw belegging mogelijk maken, is altijd lager dan de waarde van het vastgoed zelf. Daarnaast heb je nog vier andere zekerheden. Die vindt je hieronder:

Onze zoektocht naar balans leidt ook tot:

Het ‘eerste recht van hypotheek’.

Bij betalingsproblemen zijn wij -en daarmee jij dus ook- de eersten die uitbetaald worden uit de executieverkoop. Zelfs met voorrang op de belastingdienst.

Eigen inbreng van de kredietnemer is vereist.

Het financieringsbedrag is altijd minimaal 20% lager dan de waarde van het vastgoed. ‘Loan to value’ heet dat. Daarmee beschermen we je belegging tegen eventuele veranderingen in de waarde van het vastgoed.

De kredietnemer tekent privé mee.

Zo wordt de kredietnemer ook privé aansprakelijk gesteld als betalingen uitblijven Dat is voor ons een bewijs dat men zeker is van de zaak.

We screenen en beoordelen elk object.

Onze vastgoedspecialisten beoordelen elke financieringsaanvraag nauwkeurig. Bij ieder object ontvang je onze uitgebreide analyse en bepaal je zelf of je er in wilt beleggen.

Maak een account aan

“Ik wilde mijn geld diversifiëren en tegelijkertijd extra inkomsten generen. Bij Benkey is de combinatie mogelijk en bijzonder prettig. Maandelijkse uitkeringen zijn een echte plus voor mij."

Colin Delahay

Investeerder

“De zekerheden die dit type product biedt zijn ongekend. Bij het beleggen in zakelijke hypotheken staat er een fysiek gebouw waar je het eerste recht van hypotheek op hebt."

Rene de Wit

Investeerder

"Wij zien in Benkey een partner voor de lange termijn. Een organisatie die anders is dan de gevestigde orde en slimme technologie gebruikt om een financiering rond te krijgen."

Cas van den Brink

Projectontwikkelaar

Recente investeringskansen
Beverwijk - Noord Holland

Nieuwbouw en transformatie naar appartementen voor de verkoop.

Leensom

Marktwaarde

Loan-to-value

De hoogte van de financiering afgezet tegen de waarde van het object.

Betaalde rente

Looptijd

2.900.000

4.100.000

70%

7,5%

18 maanden

Musselkanaal - Groningen

Bedrijfsgebouw deels voor de verhuur en deels voor eigen gebruik.

Leensom

Marktwaarde

Loan-to-value

De hoogte van de financiering afgezet tegen de waarde van het object.

Betaalde rente

Looptijd

€387.500

€495.000

78%

5%

10 jaar

Arnhem - Gelderland

Aankoop en renovatie van twee woningen voor de verkoop.

Leensom

Marktwaarde

Loan-to-value

De hoogte van de financiering afgezet tegen de waarde van het object.

Betaalde rente

Looptijd

€450.000

€565.000

80%

6,5%

1 jaar

De ontstaansgeschiedenis van Benkey

Door allerlei interne drempels bij banken hebben veel vastgoedbeleggers moeite om financiering rond te krijgen, terwijl het in feite om financieel kerngezonde objecten gaat. Daarom begon een van onze oprichters in 2013 zijn vastgoedobjecten samen met andere investeerders te financieren. Daarbij bleek zijn eigen investering doorslaggevend te zijn voor andere investeerders om ook in te stappen. Die goudeerlijke manier van vastgoedfinanciering willen we met Benkey nu toegankelijk maken voor veel meer mensen.

Meer over ons

Uitgebalanceerd beleggen in vastgoed

Want ons belang is perfect in balans met jouw belang: we willen allebei gewoon een mooi rendement tegen een relatief beperkt risico.

Account aanmaken Neem contact op

Beleggen in vastgoed

Als je rendement wilt maken op jouw vermogen, dan is beleggen in vastgoed - of specifieker: in vastgoedfinancieringen, een goede optie. Bij Benkey brengen we beleggers die op zoek zijn naar een mooi rendement tegen een inzichtelijk risico in contact met vastgoedprofessionals die op zoek zijn naar een zakelijke hypotheek.

Waarom beleggen in zakelijk vastgoed?
De rente op sparen en obligaties is historisch laag. Dat levert dus geen rendement op. Beleggen op de beurs is risicovol en bovendien zijn staan de koersen dusdanig hoog dat het de vraag is of ze nog wel verder kunnen stijgen. Maar je kunt je vermogen ook beschikbaar stellen aan vastgoedprofessionals die op zoek zijn naar krediet voor hun vastgoedprojecten. In ruil daarvoor ontvang je rendement in de vorm van de rente die kredietnemers betalen. Je geld beleggen in een vastgoedfinanciering is daarom een goed alternatief:

  • Vastgoedfinanciering is veel minder risicovol dan aandelen. De door de kredietnemer betaalde rente is jouw rendement en die staat van tevoren vast, net zoals dat het geval is bij risicomijdende obligaties. Bovendien dient het vastgoed als onderpand.
  • Het rendement dat je ontvangt is veel hoger dan op de spaarrekening of op obligaties.
  • Door te investeren in vastgoedfinancieringen, zorg je voor een spreiding van je portefeuille. Als het deel dat je belegt op de beurs daalt door bijvoorbeeld een crash, dan wordt de klap opgevangen door het deel dat je hebt belegd in vastgoedfinancieringen. Want die rente staat vast en wordt gewoon elke maand aan jou uitbetaald. Bovendien gaat het om een financiering, dus de waarde fluctueert helemaal niet.

Beleggen in vastgoed bij Benkey
Als je geld wilt beleggen in vastgoedfinancieringen, dan komen we graag met je in contact. Wij hebben een beleggerssnetwerk van ondernemers, vermogende particulieren, vermogende families en institutionele beleggers. Deze beleggers verbinden wij aan onze kredietnemers, zoals vastgoedbeleggers en projectontwikkelaars. Met een vastgoedfinanciering kunnen zij als kredietnemer hun plannen realiseren en profiteer jij als belegger van een goed rendement.

Als jij je nu aanmeldt bij Benkey, dan ontvang je wekelijks beleggingskansen via ons platform die normaliter alleen voor insiders toegankelijk zijn. Je kan vervolgens zelf bepalen of je wilt beleggen, hoeveel je wilt investeren en in welk object je wilt beleggen.

Je kan een optie nemen op een vastgoedfinanciering via de website of door te mailen, bellen of sms’en. Nadat je een optie hebt genomen, sturen wij je informatie toe over de kredietnemer en het vastgoedobject. Besluit je om geld te beleggen in het vastgoed? Dan kan je de aanvraag claimen door het acceptatieformulier met gedetailleerde informatie over de financiering te tekenen. Na ondertekening gaat het formulier naar de notaris en is de financiering rond.

De voorwaarden van beleggen in vastgoed bij Benkey
Als je geld wilt investeren in vastgoed, dan heb ongetwijfeld vragen. Uiteraard beantwoorden wij al jouw vragen graag in een persoonlijk gesprek. Zo kunnen we direct kijken wat de mogelijkheden zijn in jouw situatie. Om alvast wat duidelijkheid te creëren, hebben we een aantal voorwaarden voor je op een rij gezet.

Welke kosten worden in rekening gebracht bij beleggen in vastgoed?
Bij ons betaal je een beheerfee van 0,5% per jaar over jouw uitstaande financiering.

Vanaf welk bedrag kan ik beleggen in vastgoed?
Je kan bij Benkey investeren vanaf € 100.000,-.

Profiteer ik van een eventuele waardestijging van het vastgoed?
Nee. In principe bestaat je rendement uit de rentebetalingen va de kredietnemer voor de financiering die mede door jouw investering mogelijk is gemaakt. Je investeert dus niet zozeer in vastgoed, maar in een vastgoedfinanciering.

Kan ik mijn geld weer liquide maken?
Ja, dit is mogelijk. Je kan de financiering te allen tijde overdragen aan anderen. Wij kunnen je daar eventueel bij helpen en jouw verzoek onderbrengen in ons bestaande netwerk van beleggers. Wij rekenen in dat geval 1% succesfee over de openstaande leensom.

Wat gebeurt er als een kredietnemer niet (op tijd) betaalt?
Loopt de betalingsachterstand te hoog op? Dan stellen wij de kredietnemer in gebreke. Er kan dan een een executieverkoop volgen, waarbij het onderpand wordt geveild om jouw belegging veilig te stellen. Weet dat wij kredietnemers verplichten om minimaal 20% zelf te financieren. Dat betekent dat een financiering die mede door jouw investering mogelijk is gemaakt altijd slechts 80% beslaat van de waarde van het object. Zo zorgen we ervoor dat bij een eventuele executieverkoop de kans zeer groot is dat de volledige financiering kan worden afgelost.

Als een kredietnemer niet meer aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen, heb je het eerste recht van hypotheek. Dat betekent dat je als eerste het recht hebt om het geleende bedrag en de achterstallige kosten te verhalen op de verkoopopbrengst. Zelfs eerder dan de belastingdienst. Wij ontzorgen jouw volledig in dit proces.

Wil je meer weten over de voorwaarden van beleggen in zakelijke hypotheken? Bijvoorbeeld over de looptijd van de financieringen? Bekijk dan onze FAQ-pagina.

Meer informatie over beleggen in vastgoed
Benkey is opgericht vanuit ondernemerschap en daar zijn we trots op. Omdat wij de markt begrijpen en dezelfde taal spreken als onze beleggers en kredietnemers, realiseren we passende financieringsoplossingen voor een grote variatie aan vastgoed. Wil je beleggen in vastgoed? Neem dan gerust contact met ons op.

Wij maken gebruik van cookies

Beste bezoeker. Graag willen wij een cookie plaatsen op je computer. Cookies worden gebruikt om informatie te verzamelen over hoe je met onze website omgaat en stellen ons in staat je te herkennen bij een volgend bezoek.